Saturday, September 29, 2007

Bubur lemak ......

For berbuka tonite this is what I cook for both of us......

Bubur Lemak ala kak elle style .....

You'll need onions,garlic,dried prawns and 1 inch of ginger.
Chicken fillet(cut into cubes) or you can use minced meat and mixed veges.
Boil 1/2 cup rice with water and the 1/2inch bruised ginger and dried prawns ......once the porridge is almost done add in the sliced onions,garlic,chicken and mixed veges.

Stir in 2 tablespoon of santan.

Continue to cook till meat tender in slow fire.

Add salt and pepper to taste.


Taraaaaaaaaaaa this is kak elle bubur lemak .... garnished with egg omelette,fried shallots and spring onion.

7 comments:

Lina said...

Kak Elle,

Aáh yang ini makan bulan posa memang sedap..kita kat Penang panggil 'Kanji' :-)

Kak Elle said...

Lina...

kanji is different pasal ni I add santan bab tu panggil bubur lemak.

Lina said...

Kak Elle,

OOOO..kat SIngapore panggil "kanji" utk yg tak bubuh santan yer? Kat Penang we all panggil "kanji" untuk yg bubuh santan jugak macam orang KL panggil bubur lambuk.Macam2 nama untuk benda yg sama :-D

mº¿ºsh, brecht & nora said...

Kak Elle, ni yg bubuh they distribute dekat masjid2 ke jugak? dah lama Mush tak rasa bubuh from the mosque, hope to get some the last 2 day of Ramadhan. Kak Elle how do i get in touch with u if we wanna visit for Raya nanti?
Email Mush ye, dhortensius@yahoo.com

Kak Elle said...

lina....

in sg kalau bubur biasa mmg kanji but yg ni I sendiri panggil bubur lemak others bubur lambuk...hahaha...*pening*eh too many names for same thing?


mush...

ok will email u:)
yg kat masjid ada macam2 style and mostly dia org masak ikut style middle east/pakistan .... kebanyakan taruk rempah kari,ketumbar/jintan etc....never like it!!!!

Anonymous said...

Hi

I got into this blog after a series of blog-hopping. Love your site and keep it up!

-Mummy-

Kak Elle said...

mummy...

thank you and u r most welcome ... dodrop by often but recipe is as and when only:)