Sunday, December 9, 2007

Mixed veges buttered rice

Butter rice is good idea for raya haji if you have no clue what to cook
Its simple and very easy .... here goes......



You need 1 big onion sliced
1.5 ins of ginger strips finely
star aniseed
cinnamon stick




125gms butter


1 cup evaporated milk.


Mixed veges......
Heat up the rice cooker and heat the butter,when melts fry the ingredients till fragrant.
Add boiling water....measurement as when u cook the rice but less a little bit...as we are adding evaporated milk.
Add the washed rice if u have bryani rice its better otherwise ordinary rice will do I did mine today....last minute decision:)
Add the mixed vege and stir well.
Salt to taste.
Leave to cook.


A ready mixed veges buttered rice...can be eaten with curry or rendang.

ps Cik Milah another add ons to your mee siam for raya haji....hehehe


6 comments:

cikMilah said...

Ahaa kakElle, elok sangat ni. Tak tunggu raya haji. Kita tengah plan menu untuk sikit kenduri kesyukuran si bujang selamat berkatan - buntu jugak tadi sbb nak cari nasi yang sedap tapi simple! Selalu juga buat buttered rice tapi tak guna mix veggies. Cantik kan nampak colorful. Kita nak lawan dengan acar ikan kering dan ayam masak serai (resepi maklang - bloghop dari kakElle jugak!)...nanti kita feedback resepi ya..InsyaAllah. Thanks a lot!

Kak Elle said...

cikmilah..

menunggu feedback dari awak ... haha
kalau tak nak mixed vege bubuh aje jagung pun bolih...whole kernel...tapi tak berwarna warni.

untuk si bujang selamat berkhatan dan cepat sembuh.

mº¿ºsh, brecht & nora said...

Kak Elle, Mush dah copy this recipe, will try hopefully soon = ) Thx for putting it up! Nanti dah cuba kita bagi feedback ok ; )

Kak Elle said...

mush...

wah tak lama lagi mush dah bolih buka kedai makan di Brussels nanti...hehehe

mº¿ºsh, brecht & nora said...

hi kak elle, made butter rice semalam, it turns out very well, very sedap, only thing is i lupa nak taruk garam heehee - and like most of your dishes - its a simple recipe to follow! the smell too brings out one's appetite!

the ayam masak merah taste even more sedap than some elaborated recipe of masak merah! thx kak elle, it was so easy to make also, B pun say its very very sedap esp the sambal.

Mush

Kak Elle said...

mush..

wah rajin memasak skg nampak nya..haha

bagus lah jadi istri mithali kan?I am glad in most of my recipe u tried semua menjadi..alhamdulillah...macam ni B kena bagi special xmas present eh?